10 Røykeslutt Tips

10 Røykeslutt Tips

10 røykeslutt tips bilde

Røykeslutt tips for deg som vurderer å kutte tobakken for godt:

Når man er en røyker og begynner å tenke over de mange farlige komplikasjonene røyking kan medføre, begynner man etterhvert å tenke på hvordan kan jeg få til røykeslutt. Vi skal i denne korte artiklen prøve å gi deg noen røykeslutt tips, som forhåpentligvis vil få deg til å stumpe røyken fullstendig etterhvert.

10 Røykeslutt tips:

1. Godta at du har et problem. Dette er det aller første steget ut imot en røykfri tilværelse. Du har faktisk akseptert at du har et problem du står ovenfor, og at du bør gjøre noe med det. Dette gjør at du utrolig nok er halvveis på veien til røykeslutt. Nå skal du faktisk begynne å lete etter metoder for å klare å slutte å røyke.

2.Tro på at du kan slutte å røyke. Du må faktisk ha troen på at du klarer å slutte å røyke. Dette er det nest viktigste steget. Og ja, det er fullt mulig. Tusenvis av mennesker verden over kaster tobakken hver eneste dag. Så hvorfor skulle ikke du klare det? Ja, det kan bli vanskelig, men da er det enda viktigere å ha troen på at du skal klare det, og faktisk stålsette deg. Har du selvtillit er det enklere enn for en som sliter med mangelen på dette. For det andre må du tro på at du kan slutte å røyke sigaretter. Uten selvet og den troen vil stoppe sigarettrøyking, kan det være vanskelig å stoppe. Med selvtillit blir det enklere å få besluttsomhet og tarmen for å slutte å røyke.

3. Legg merke til årsakene til at du bør stoppe med tobakksrøykingen og alle fordelene ved det. Dette er et annet kjempeviktig steg i prosessen med å stoppe røykingen. Ved å notere ned årsakene til at du må slutte å røyke sigaretter, vil din underbevissthet jobbe for deg, og hjelpe deg på veien.

4. Bruk visualisering. Se for deg hvordan livet, helsa og økonomien din blir etter at du har klart å slutte med røyken, og deretter stegene du må gå for å komme dit. Dette er veldig viktig. Som den berømte Henry Ford, grunnleggeren av bilmerket Ford engang sa: «Enten du tror du kan, eller ikke kan, så har du rett.» Tenk over dette litt. Hva enn du bestemmer deg for at du kan eller ikke kan, så vil du snu ditt liv mot hva du bestemmer deg for. Hvis du bestemmer deg for å slutte å røyke, så gjør du det.

5. Planlegg din røykeslutt plan. Skriv ned datoen du vil være røykfri, og sett opp steg for steg hvordan du skal nå dette målet. Dette er på ingen måte enkelt, men «If you fail to plan, you plan to fail». Det er en kjennsgjerning. Alle gode ting starter med en mer eller mindre detaljert handlingsplan, og der er rosinen i pølsen.

6. Trapp ned røykingen din sakte men sikkert. Å gi opp er en progressiv prosedyre. Du må kutte ned på antall sigaretter per dag sakte men sikkert. Hvis du faktisk har røyket 2 pakker per dag tidligere, kutt først ned til 1,5 den første uka, så til 1 pakke neste uke, og så begynner du å redusere sigarett for sigarett daglig, helt til du bare røyker noen få trekk i løpet av en dag. Deretter kan du stålsette deg og si at i morgen skal jeg ikke røyke i det hele tatt.

7. Finn deg en annen røyker som tenker på å slutte å røyke sigaretter. Se etter en annen sigarettrøyker som deg selv, en som tenker på å stoppe sigarettrøyking sin også. En slags «Røykeslutt venn» av noe slag. En metode for å oppnå dette kan gjøres ved å besøke chatroom på internett. Få tak i hverandres erfaringer, og planer. Du kan da bruke hverandres tips for å hjelpe hverandre på veien mot røykeslutt.

8. Identifiser de viktige tingene som utløser ditt ønske om en røyk. Identifiser de tingene som gir deg lyst på en røyk, og prøv å unngå dem. Disse tingene kan være så enkelt som en røyk etter maten, røyken på jobben sammen med morgenkaffen, spenning i hverdagen og lignende. Forsøk å tenke at du ikke har behov for nikotin i disse situasjonene. Det er ikke enkelt, men det hjelper på.

9. Omfavn trening. Trening er egentlig helt uforenelig med det å røyke. Trening styrker kroppen din, og tobakken ødelegger den. Så hvis du faktisk kommer dit hen at du i stedet for å ta deg en røyk, heller tar deg en økt på ergometersykkelen, treningsbenken eller kanskje går deg en tur. Ja da er du kommet utrolig langt. En annen ting med trening er at det er noe du også får abstinenser av. Men av den gode sorten. Du vil etterhvert som du trener et ønske om å trene mer, og du blir rastløs og sugen på litt trim hvis det går for lenge mellom hver økt. Så dette er definitivt noe du burde vurdere.

10. Bytt til e trygge sigaretter. Den siste tingen vi kan anbefale deg hvis ingen av disse 9 forhenværende tipsene fungerer for deg, er e sigaretter. Dette har kommet som en farsott over hele den vestlige verden. Hvorfor putte over 4000 giftige kjemikalier inn i kroppen og lungene, når du kan dampe 100% trygg damp med kun nikotin som det vanedannende stoffet i? Jeg har personlig kuttet ut både snus, sigaretter og tobakk, og benytter kun e sigaretter som nikotinkilde. Dette har gitt meg mye bedre lunger, dagsform, og det beste av alt; det koster en brøkdel av å røyke.

Så med e sigaretter får du i pose og sekk. Du klarer uten problem å legge bort tobakksrøyken, og får helse og økonomisk frihet med på kjøpet.

Til slutt vil jeg nevne at jeg har avvent 3 av mine kollegaer som var tunge sigarettrøykere, og fått dem over på e-sigaretter. Rykhosten to av dem hadde er borte nå etter en måneds tid, og dette fungerer helt utmerket for oss alle sammen. En annen ting er at med elektroniske sigaretter vil trangen til å røyke, eller «dampe» som det heter bli betydelig mindre. Så ikke nok med at det er mye rimeligere, men du bruker mindre også. Vinn vinn situasjon.

Skaff deg en gratis e-sigarett startpakke her

Lykke til med din røykeslutt.

Comments are closed.